Banarea comunicaţiilor radio – de bine sau de rău?


Un scandal major apasă lumea ciclismului. Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a eliminat comunicaţiile radio în timpul curselor. Reacţiile rutierilor sunt împărţite, în sensul că unii sunt de acord cu această măsură, în vreme ce alţii, iar aceştia sunt cei mai mulţi, consideră că se află într-un pericol continuu.

În momentul în care membrii UCI au renunţat la comunicaţiile radio, aceştia s-au bazat pe faptul că ar oferi un plus de dinamism curselor. Tot ei consideră că rutierii s-ar folosi în timpul competiţiilor atât de picioare, cât şi de minte. Personal, eu nu înţeleg foarte bine partea cu „plusul de dinamism”. Etapele montane îţi garantează dinamismul (asta doar dacă nu vorbim de un duel între Alberto Contador şi Andy Schleck), la fel şi cele de sprint (măcar pe finalul lor). Această măsură mi se pare mai degrabă un impediment, întrucât cicliştii nu pot primi detalii în privinţa traseului care nu întotdeauna e atât de uşor de citit pe cât am crede noi.

După cum am spus, cei mai mulţi rutieri sunt clar împotriva acestei decizii. Motivul principal este de ordin al siguranţei. Iar aici cicliştii au perfectă dreptate. Nu toată lumea ştie traseul ca în propia palmă. De multe ori au trecut ambulanţe pe contra-sens chiar pe lângă rutieri, care nu sunt întotdeauna atenţi 100%, astfel să sunt expuşi unui risc imens. Nu mai vorbim aici despre acei ciclişti mai puţin descurcăreţi care se mai şi rătăcesc fără aceste comunicaţii. 😀 De notat faptul că în timpul curselor din SUA s-a revenit asupra deciziei, astfel că se pot folosi comunicaţiile radio în Turul Californiei de peste două luni.

Thor Hushovd şi Lars Petter Nordhaug sunt doar două nume care s-au declarat nemulţumiţi de această decizie. De cealaltă parte, echipele franceze Cofidis şi FDJ sunt de acord cu această măsură, la ca şi Philippe Gilbert.

Dacă e să pun în balanţă, între dinamismul curselor şi siguranţa cicliştilor, fără să stau pe gânduri optez pentru varianta a doua. La urma urmelor, fără ciclişti n-am avea curse cărora să le suplimentăm doza de dinamism… Un lucru e cert – Asociaţia Echipelor Profesioniste va fi în conflict cu Uniunea Ciclistă Internaţională. UCI nu pare să revină asupra acestei decizii, dar nici rutierii nu cred că vor deveni peste noapte mai îngăduitori.

Reclame
Published in: on aprilie 7, 2011 at 1:02 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/04/07/banarea-comunicatiilor-radio-de-bine-sau-de-rau/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: