Overview: Milano – San Remo 2011


Dragi prieteni, oficial a început sezonul clasicelor. În perioada martie-aprilie se vor desfăşura cele mai multe (şi totodată cele mai frumoase) curse de o zi din calendarul UCI. Sâmbătă a avut loc Milano – San Remo, primul MONUMENT din 2011. „Clasica primăverii”, aşa cum mai este denumită această cursă, îi avea ca favoriţi înainte de start pe Heinrich Haussler, Philippe Gilbert, Oscar Freire, Mark Cavendish, Thor Hushovd sau Tyler Farrar.

Cursa a început cu Takashi Miyazawa (Farnese) în centrul atenţiei, plutonul omagiind victimele cutremurului din Japonia. Campionul nipon pe şosea a fost primul care a atacat, fiind urmat de Mikhail Ignatiev (Katusha), Alessandro De Marchi (Androni) respectiv Nico Sijmens (Cofidis). După 60 de kilometri, avansul evadaţilor a ajuns la 12’30”, aceştia reuşind să-l meniţină până la 10′ vreme de încă o oră.

Cu 90 de km înainte de final, ecartul dintre evadaţi şi pluton a coborât până la două minute. Înainte de căţărarea de pe Le Manie, un accident în rândul plutonului a schimbat total faţa cursei. Oscar Freire şi Thor Hushovd, doi dintre favoriţii cursei, au rămas în urmă, astfel că în faţă s-a format un grup de 44 de oameni (printre care se aflau Ballan, Miyazawa, Pozzato, Petacchi, Goss, Nibali, Sagan, Gilbert, Greipel, Bennati, O’Grady, Boonen, Chavanel, Haussler sau Boasson Hagen). Prin urmare, alte nume importante care au rămas în urmă alături de Freire şi Hushovd au fost Bradley Wiggins, Tyler Farrar, Mark Cavendish sau Giovanni Visconi.

Cu 40 de km înainte de final, ecartul dintre evadaţi şi primul grup urmăritor a fost de două minute, acesta înjumătăţindu-se în ciuda trenei impuse de BMC şi Omega-Pharma Lotto 15 km mai târziu, atunci când Nibali a pornit pe urmele celor din fruntea cursei. Cu 10 km înainte de final, patru oameni au încercat o „mişcare” în primul grup – Steve Chainel, Yoann Offredo (ambii FDJ), Stuart O’Grady (Leopard) şi Greg van Avarmaet (BMC) – acesta din urmă încercâd peste un kilometru un nou atac. Primul rutier care n-a putut să ţină ritmul a fost Chainel, cel care s-a văzut întrecut de către Vincenzo Nibali. Cu 5 km înainte de final s-a înregistrat o căzătură, în primul rând datorită ploii care îngreuna tot mai mult iar apoi datorită drumului îngust şi şerpuit. La intrarea în San Remo, avansul lui Greg van Avermaet a ajuns la cinci secunde, însă e apreciabil modul în care s-a luptat pentru acest ecart. Cu 2.5 km înainte de final, francezul Yoann Offredo încearcă un atac, dar oamenii din spate nu i-au permis mai multe. Finalul a fost unul în sprint, iar în toată această dezordine, Matt Goss a ştiut să aleagă drumul potrivit pentru a fi în fruntea cursei. Practic, singurul adversar al lui Goss pe ultima sută de metri a fost Fabian Cancellara, însă contra-timpistul celor de la Leopard Trek n-a reuşit să-i pună mari probleme sprinterului echipei HTC, astfel că Matthew Goss iese învingător în „Clasica Primăverii”, demonstrând că HTC poate trăi şi fără Mark Cavendish.

Clasament final:

1      Matthew Harley Goss (Aus) HTC-Highroad      6:51:10
2    Fabian Cancellara (Swi) Leopard Trek
3    Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto
4     Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team
5   Filippo Pozzato (Ita) Katusha Team
6 Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD
7 Yoann Offredo (Fra) FDJ
8 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale     0:00:03
9     Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team     0:00:10
10     Stuart O’Grady (Aus) Leopard Trek     0:00:12

Matthew Goss

Matthew Goss

 

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/03/21/overview-milano-san-remo-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: