Preview: Sferturile UCL. Pe scurt


Vineri s-au tras la sorţi sferturile Ligii Campionilor. Din păcate, printre cele opt echipe nu s-a numărat şi AC Milan, astfel că interesul meu faţă de această competiţie din acest moment e minim. Dar tot voi prezenta cele patru meciuri.

Real Madrid – Tottenham. Iată că sferturile UEFA Champions League ne propun un duel între două echipe care au investit destul de mult în ultimii ani. La cum (nu) a jucat contra Milanului în retur, mi se pare normal ca englezii să pornească outsideri. În primul rând datorită faptului că la Real antrenează Jose Mourinho, un antrenor pe cât de antipatic, pe atât de priceput în ale fotbalului. Iar în al doilea rând pentru foamea de performanţă a madrilenilor, care au ajuns din nou în sferturi după o luuuuuuuuungă perioadă de timp. Pronostic: se califică Real Madrid.

Chelsea – Manchester United. Cel mai interesant şi echilibrat meci al acestei faze. „By far”, cum ar zice tot englezul. Dacă e să aruncăm un ochi peste situaţia din Premier League, i-am cota pe „diavoli” drept favoriţi. Doar că vorbim despre două planuri diferite. Chelsea poate spăla ruşinea din campionatul englezesc prin accederea în semifinale. E greu de pronosticat într-un astfel de duel. Probabil că diferenţa o vor face eficacitatea atacanţilor. Va fi un duel Anelka & Drogba & Torres vs Berbatov & „Chicharito” Hernandez & Rooney. Şi totuşi dau un pronostic: se califică Chelsea.

Barcelona – Şahtior Doneţk. Categoric cel mai dezechilibrat meci din această fază. Cu tot respectul faţă de românul nostru Mircea Lucescu şi toată munca sa depusă la Şahtior, dar niciodată nu i-am putea compara cu Barcelona. Declaraţiile lui il Luce („Ştiu cei de la Barca ce-i aşteaptă”, „Îi vom stopa pe Messi, Xavi, Iniesta cu inteligenţă”) sunt mai mult de intimidare, doar că aici nu vorbeşti cu un copil poznaş, vorbeşti cu Barcelona, o formaţie poate mai puţin simpatică dar extrem de valoroasă. Iar declaraţia pare cu atât mai penibilă cu cât Lucescu va adopta mai mult ca sigur un stil defensiv. Pronstic: se califică Barcelona şi va înfrunta Realul în semifinale :).

Inter Milano – Shalke 04. Nu înţeleg de ce nemţii au fost cotaţi de mai toată lumea (ce-i drept, inclusiv cea neavizată) drept „outsideri” dintre ultimele opt echipe rămase în joc. Eu unul încă mai cred în Raul Gonzales, jucător care a urcat pe locul 3 în topul meu al fotbaliştilor preferaţi all-time, după numeroasele (pseudo)accidentări ale lui Steven Gerrard de la FC Liverpool. La cum a arătat Interul contra celor de la Bayern, mă aştept să aibe viaţă grea şi împotriva nemţilor de la Shalke. Pronostic: fie, Inter.

Anunțuri

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/03/20/preview-sferturile-ucl-pe-scurt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: