Europarlamentarul şi săracii


Luni seară, Gigi Becali a fost invitatul emisiunii „Contraatac” de pe gsptv. În cadrul acesteia, finanţatorul Stelei s-a apucat şă-şi bată joc de Costin Ştucan şi Decebal Rădulescu. Nu, nu am folosit un termen prea dur. Realmente şi-a bătut joc de ei, catalogându-i drept „săraci” şi „jegoşi”, completând că aceştia „n-au cu ce să se îmbrace”.

În general nu îmi place să iau partea unuia sau altuia, însă aici intervine mârlănia, o atitudine pe care pur şi simplu nu o pot suporta. Desigur că ne-am obşinuit cu Gigi, ştim cu toţii că e slobod la gură şi de multe ori bate câmpii. Aruncă vorbe grele cu neglijenţă, divulgă planuri şi alte şmecherii, vorbeşte de rău pe unii şi pe alţi iar de cele mai multe ori îl auzim spunând, mai devreme sau mai târziu, „Hai că glumesc cu voi”.

Doar că aici, repet, e altceva. Una e să spui că un arbitru e coruput şi să glumeşti, să râzi la televizor că un prieten de-al tău suferă de priapism (o boală pe cât pare de dulce, pe atât de neplăcută) iar apoi să îţi ceri scuze râzând în continuare, să îl numeşti pe fostul antrenor „nenorocit” şi să contiui apoi că „vă permiteţi între voi”, să etichetezi finanţatorii altor echipe, oameni cu care obişnuiai să petreci noaptea dintre ani, drept „comunişti” şi toate cele.

Aici nu mai discuţi cu sau despre prieteni sau foşti prieteni de-ai tăi. Vorbim despre jurnalişti. Oricât de antipatici ne-ar părea, oricât de răutăcioşi par ei în unele articole, Gigi trebui să se împace cu gândul că atât Costin Ştucan cât şi Decebal Rădulescu sunt oameni foarte bine pregătiţi, nişte jurnalişti foarte buni. Dar mai presus de toate sunt oameni care ţin la onoare, două caractere adevărate, lucru dovedit atunci când au plecat de la gsptv atunci când nu le-a convenit ceva anume.

De fapt Gigi nu s-a legat de ei la capitolul „tărie de caracter”, nu le-a făcut vreun portret moral. Latifundiarul din Pipera i-a analizat pe cei doi din punct de vedere… material şi vestimentar! Ştucan şi Rădulescu sunt „doi jegoşi”. Or fi. „Nu au cu ce să se îmbrace”. Posibil să fie adevărat. Dar mai presus de toate, cei doi „sunt săraci”. Să presupunem, aşa cum am făcut şi mai sus, că cei doi sunt şi săraci. Care este problema, domnule europarlamentar, aveţi o problemă cu o categorie socială sau alta? Am mai auzit-o pe Nikita adresându-se unor diferite persoane cu apelativul „săracule”, dar nu cred că e cazul şi la dumneavoastră. De ce nu aţi ţine un discurs la Bruxelles sau Strasbourg vis-a-vis de „problema săracilor”, care vă respiră aerul vouă, latifundiarilor? Sau mai puteţi vorbi despre cei doi jurnalişti. Sau poate îi luaţi chiar dumneavostră de mânuţă, îi duceţi pe la nişte magazine şi le cumpăraţi câteva rânduri de haine mai „respectabile”.

Aşadar, Gigi Becali ne-a dovedit iarăşi – dacă mai era nevoie – că, pe lânga latura lui umană (a ajutat destule persoane cu probleme – de exemplu, Ionuţ Luţu), a construit case pentru sinistraţi, a ctitorit biserici), el poate avea şi faţa omului rău (şi invidios şi nesimţit şi arogant şi răzbunător şi calomnios).

Reclame
Published in: on martie 9, 2011 at 12:45 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/03/09/europarlamentarul-si-saracii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: