Antrenorul-manager-patron


Neoficial, Gigi Becali este noul antrenor al Stelei. Luni, la câteva ore după ruşinoasa înfrângere a Stelei pe teren propriu contra Braşovului, scor 0-3, patronul Stelei a confirmat demisia lui Marius Lăcătuş. În cadrul aceleiaşi conferinţe, acelaşi finanţator stelist a mai anunţat setul de măsuri pe care îl va lua pentru redresarea Stelei. Mă rog, e impropriu spus „set de măsuri”, în condiţiile în care singura măsură este cea că Becali va prelua frâiele echipei.

  • Antrenori rămân, vezi-Doamne, Edi Iordănescu şi Gabriel Caramarin. Cu tot respectul pentru Edi Iordănescu, el nu poate deveni în viitorul prea apropiat un antrenor în adevăratul sens al cuvântului. La fel şi în cazul lui Caramarin, un fost fotbalist care se numără printre favoriţii mei, însă cu asemenea experimente nu ajungi nicăieri.
  • Burdujan şi Dică, out de la prima echipă! Nu mi se pare ok modul în care Gigi s-a luat de cei doi fotbalişti pe care nici măcar n-a cheltuit vreun bănuţ. Mi se pare deplasat să accepţi să critici jocul echipei la pauză. La fel de deplasat mi s-a părut şi modul în care Lăcătuş a procedat, respectând cerinţele lui Gigi, care – coincidenţă sau nu – i-a desfiinţat tocmai pe cei doi stelişti înlocuiţi de Lăcătuş la pauză.
  • Bicfalvi, noul căpitan din Ghencea! Asta mi se pare cea mai fabuloasă decizie pe care o putea lua Becali vreodată. După ce şi-au pierdut întreg turul de campionat oferindu-i banderola de căpitan lui Tănase, cu speranţa că poate-poate se va maturiza măcar din postura de fotbalist, steliştii vin cu o nouă inovaţie: Gigi Becali l-a numit pe Eric Bicfalvi drept căpitanul Stelei şi unul dintre cei trei titulari incontestabili, alături de Tătăruşanu şi Gardoş.

Ideea este că Gigi Becali va fi noul antrenor al Stelei în condiţiile în care stabileşte cine e căpitan, cine e titular şi chiar cine e exclus din lot. Practic nici MM nu mai are nicio putere în cadrul echipei, este ANGAJATUL lui Gigi, un om adus mai mult de faţadă, pentru a împăca fanii. Tot legat de Mihai Stoica ar fi de notat faptul că ŞI-A ÎNCĂLCAT MOTTO-UL („Mai bine mor în picioare decât să trăiesc o viaţă în genunchi”), în momentul în care şi-a cerut iertare în genunchi în faţa fanilor Stelei. E greu de catalogat un asemenea gest. Mulţi sunt de părere că e un gest de curaj, lăudabil, însă mai sunt şi alţii care consideră că trebuie să intri pe teren cu fruntea sus, iar în momentul în care te aşezi în genunchi dai dovadă de slăbiciune. Pentru mine adevărul este undeva la mijloc. Nu prea e normal să faci ca MM et comp, dar nici să faci ca şi Apostol, spunând „Mucles!” la înfrângeri; câteodată, în viaţă e bine să laşi capul plecat oricât de mare şi tare ai fi tu. Tot legat de gestul steliştilor de a îngenunchea, ar fi de spus că doar doi oameni nu au făcut această treabă. Marius Lăcătuş (oarecum de înţeles, e o fostă mare glorie, era poate prea mult să-l vedem şi pe el) şi CRISTI TĂNASE. Fabulos…

Se spune că noul antrenor al Stelei va fi Sorin Cârţu (asta în cazul în care nu va avea succes cuplul Cara & Edi), după ce Becali s-a văzut lovit de refuzul lui Olăroiu. Eu consider că Steaua are nevoie de un antrenor care ştie cu ce se „mănâncă” Steaua. Un antrenor obişnuit cu presiunea, preferabil care a mai fost în „Ghencea” şi care a mai avut succes. Într-adevăr, Oli se încadrează cel mai bine în acest portret, însă văd că nimeni nu vorbeşte despre Walter Zenga, un tehnician liber de contract care ştie ce e Steaua, ştie care sunt pretenţiile publicului şi chiar a făcut faţă cu brio în „Ghencea”, fiind cel care a cam împins Steaua spre marile performanţe din Europa. Desigur, un antrenor obişnuit cu presiunea nu garantează succesul, însă pare oricum peste un „virgin” în ale antrenoratului, cum ar fi Gabriel Caramarin.

În altă ordine de idei, şi Anja Anderesen a fost demisă de la Oltchim. Era de aşteptat să plece. Şi nu cred că rezultatele i-au fost fatale, cât salariul de 200.000 de euro pentru şase luni, contract ce nu poate fi plătit în România în niciun sport.

Anunțuri

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/03/07/antrenorul-manager-patron/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: