Dreptate şi nu prea


Cazul de dopaj al lui Alberto Contador este arhicunoscut. Toate site-urile şi televiziunile sportive mai mult sau mai puţin avizate au prezentat situaţia ciclistului spaniol; bănuiesc că toată lumea ştie ce s-a întâmplat. Ideea e că, în urma unor teste anti-doping, rutierul a fost „prins” cu clenbuterol, o substanţă interzisă. Suspectat de doping sangvin, Contador a declarat că este vorba despre o neînţelegere iar acele urme de clenbuterol vin după ce a consumat carne de porc, cel mai probabil contaminată cu aşa ceva.

Controlul antidoping la care a fost testat pozitiv a avut loc pe data de 21 iulie 2010. Dezvăluirile au apărut spre finalul lunii septembrie, atunci când triplul câştigător al Turului Franţei şi-a susţinut varianta. Când se credea că spaniolul va fi suspendat şi se aştepta să îi va fi luat tricoul galben din Turul Franţei, iată că „bomba” a sosit, în favoarea rutierului şi poate chiar a ciclismului.

Astăzi s-a decis ca Alberto Contador să fie achitat. Mai precis, Comisia de Competiţii a Federaţiei Spaniole de Ciclism l-a declarat „nevinovat”, astfel că noul membru al echipei Saxo Bank-Sungard poate concura începând chiar de mâine, în Turul Algarve, competiţie din Portugalia pe care a câştigat-o anul trecut.

Nu ştiu cum să iau această veste. Pe de o parte mă bucur, deoarece „Pistolarul” este un ciclist de valoare iar fără el, Turul Franţei ar fi destul de plictisitor. Pe de altă parte nu mă bucur, deoarece mulţi ciclişti ar putea încerca să se dopeze prin această metodă, iar când sunt prinşi pot motiva sec „Bă, poate carnea pe care am înfulecat-o atunci era infestată”.

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/02/15/dreptate-si-nu-prea/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: