Overview: Cyprus Cup


Turneul desfăşurat undeva prin Insula Afroditei a fost un test bun pentru naţioanla României, test pe care Răzvan et comp l-au trecut cu brio. Ideea e că l-ar fi trecut cu brio chiar şi dacă ne băteau ucrainienii şi ciprioţii la scor de forfait, însă asta contează mai puţin.

Nu cred că spun un mare secret în momentul în care rostesc propoziţia „Naţionala lui Răzvan nu a arătat grozav”. Acum vin argumentele alea „A fost un turneu amical”, „Au lipsit mulţi fotbalişti care, în mod normal, fac parte din lotul naţionalei”, „Ne-au furat arbitrii” şamd. Ok, dar nu vi se pare că auzim într-una aceste scuze de când a venit Răzvan la cârma naţionalei? Nu vi se pare că ne lamentăm de atâta amar de timp?

În primul meci, cel contra Ucrainei, Lucescu junior a aliniat un prim 11 mai mult decât inedit. Mihai Roman şi Sabrin Sburlea au fost „surprizele” pentru acest meci (cel puţin la nivelul titularilor). Desigur, niciunul dintre aceştia doi n-a rupt gura târgului într-un fel sau altul, însă e bine că li se acordă încredere. Totodată, cuplul de fundaşi centrali al naţionalei „mici” a fost promovat la prima reprezentativă (Gardoş – Papp). Eu unul cred că ambii s-au descurcat binişor, deşi e clar că în meciurile oficiale nu ei vor fi titulari în centrul defensivei, acolo unde avem destule alte soluţii (Chivu, Tamaş, Radu). Chiar şi Liviu Ganea a fost introdus ceva mai târziu, un lucru foarte bun. De notat că dinamovistul a şi marcat de la punctul cu var. În rest, un meci în media celorlalte. Nu ne-a spus mai nimic acest meci. Pe de o parte ne putem mândri că am revenit de la 0-2 pentru ucrainieni (şi chiar din faze fixe – capitol la care echipele româneşti nu excelează). Pe de altă parte, am constatat din nou că suntem papă-lapte în momentele cheie ale unei partide, ratând primele două lovituri de la 11 metri.

Meciul cu naţionala Ciprului a arătat mai bine din punctul nostru de vedere, deşi am întâlnit un adversar submediocru. Nemaivorbind că superexecuţia lui Torje cu care „tricolorii” au deschis scorul a venit în urma unei grave erori defensive a ciprioţilor. Acest test nu ar trebui să fie o referinţă în vederea meciului cu Bosnia. Dar chiar şi aşa, ne face bine la moral. Păcat că Stancu nu a arătat mai nimic, se vede că mintea lui pe noul „Turk Telekom” din Istanbul, acolo unde joacă meciurile de acasă Galatasaray. Nici Marica n-a părut mai vioi, poate că ar trebui să-l scuzăm datorită certurilor cu Bruno Labadia, antrenorul lui VfB Stuttgart. Tătăruşanu a făcut un adevărat cadou pe final de meci, cu ajutorul lui Dragoş Grigore. Totodată, mi se pare o idee bună faptul că Râpă a transformat penaltyul decisiv. Prea multe însemnări nu mai am de făcut, nu aveai alte chestii de dedus dintr-un asemenea meci.

În altă ordine de idei, singurul român care s-a ales cu ceva mai mult decât o selecţie de pe urma acestui mare turneu e Dan Alexa, cel care s-a ales şi cu două goluri marcate (ba chiar în acelaşi meci).

Reclame
Published in: on februarie 10, 2011 at 12:00 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/02/10/overview-cyprus-cup/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: