Sadomasochism


Umblă vorba prin târg că anul acesta naţionala de fotbal a României va juca două partide amicale în compania celor mai bune două echipe naţionale all-time, din punctul meu de vedere şi al muuultora. Da, e vorba despre Argentina şi Brazilia, ţările care ni i-au dat pe Maradona respectiv Pele. Ok, Anglia a inventat fotbalul însă categoric aceste două ţări au perfecţionat acest sport, ducându-l la rang de artă.

După ce anul trecut am luat bătaie în mai toate meciurile posibile, contra unor adversari modeşti (nu cred că propoziţia „Israel e o echipă slabă” e o prostie sau vreo minciună), iată că noi totuşi avem sânge-n instalaţie (copyright by Adrian Matei) să ne duelăm cu Dani Alves, Tevez, Pato, Mascherano, Robinho sau Messi. Partida contra Braziliei va avea loc în luna iunie, urmând ca pe data de 11 august să inaugurăm noul Stadion Naţional cu un meci împotriva selecţionatei pumelor.

Până la ora meciului cu Brazilia vom ştii cu siguranţă care sunt şansele de calificare la Euro 2012. Nu că n-am ştii cu o aproximaţie de 99% încă de pe acum, dar noi, ca popor, iubim să ne agăţăm de orice fir de aţă, de orice rază de lumină, de orice dâră de căcat optimism. E destul de probabil ca până atunci să avem un nou selecţioner, numele lui Cosmin Olăroiu fiind tot mai pronunţat când vine vorba de această chestiune.

Dar până la aceste meciuri mai e mult, plus că trebuie să trecem cu brio stagiul de pregătire din Cipru, acolo unde au fost convocaţi jucători de tot soiul. La vremuri noi, tot pe Florescu îl găsim pe lista convocaţilor, o listă plină de surprize, nu mai stau să le enumăr. Mă bucur pentru convocarea lui Ştefan Radu şi chiar sper ca acesta să evolueze din postura de titular meciurile, mai ales că avem oarece probleme pe acest post (Chivu şi Goian n-au fost convocaţi, în vreme ce Tamaş traversează probabil cea mai proastă perioadă de când joacă la WBA – mă refer la prestaţiile de pe teren).

Anunțuri
Published in: on Februarie 7, 2011 at 12:00 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/02/07/sadomasochism/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: