Sfânta Satană


Cred că nu există un microbist adevărat care să nu fi auzit de megascandalul produs la Craiova, acolo unde Mititelu s-a bălăcărit cu absolut toată lumea, pierzând definitiv sprijinul oltenilor. Se pare că zilele în care vedeam chiar şi peste douăzeci de mii de suporteri în „Bănie”, au apus. Cu toţii s-au unit şi l-au urmat pe Victor Piţurcă. Unde? Nu se ştie prea bine încă, dar nici nu contează atât de mult cât contează faptul că îl au pe Piţi alături. Aţi auzit vreodată de sintagma „spirit de turmă”?

În viziunea oltenilor, Mesia luat chipul lui Piţurcă (culmea, cel poreclit „Satana”). Fostul selecţioner este privit drept salvatorul „Ştiinţei” şi tocmai de aceea trebuie urmat în drumul său, chiar dacă asta presupune înfiinţarea unei noi echipe, care să rivalizeze cu „Universitatea” lui Mititelu, cea pe care o iubeau nebuneşte până nu demult toţi locuitorii din zona Olteniei. În acest drum al său de mântuire a fotbalului din Craiova, Piţurcă mai este urmat şi de apostolii săi – Silvian Cristescu, Gabi Boldici, Eugen Neagoe (care se pronunţă cu accent pe „e”-ul final), Martin Tudor. Nu trebuie uitat nici apostolul Dorel, unul dintre cei mai devotaţi oameni ai lui Piţi. Dar cel mai important aliat al fostului antrenor al Craiovei este Gigi Neţoiu. Din câte se pare, acesta ar urma să înfiinţeze „Ştiinţa” Craiova, echipa suporterilor olteni.

Nu e de trecut cu vederea nici faptul că „Universtatea” lui Mititelu, deşi părăsită de sprijinul fanilor, încă mai respiră! Napoli s-a întors pentru a treia oară pe banca tehnică a Craiovei, Reghecampf este iar managerul echipei, în vreme ce fostul mare jucător al „Ştiinţei” (mă refer la „Ştiinţa” adevărată, cea de la începutul anilor ’80) Aurel Ţicleanu – întâmplător sau nu – şi el un fost al antrenor al „Universităţii”, va fi preşedinte în această nouă organigramă, înlocuindu-l pe Silvian Cristescu. Sfatul meu pentru domnul Ţicleanu este să fie precaut şi să aibă mereu bani la el. Dacă autocarul face pană, se ştie cine plăteşte motorina!

Anunțuri

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2011/01/18/sfanta-satana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: