Dică la Steaua. LIKE!


La auzul ştirii că Nicolae Dică ar fi gata să-şi rezilieze contractul pe care îl are cu gruparea „rossazzurră” Catania, Meme Stoica s-a declarat interesat de transferul fostului decar din Ghencea. Pe undeva e lesne de înţeles, cei doi au avut o relaţie strâns apropiată în „Ghencea”.

Nicolae Dică a sosit la Steaua în 2003 de la FC Argeş, acolo unde purta numărul 10 şi evoluase, printre alţii, alături de Dani Coman, Adrian Mutu sau Adrian Neaga. Privit de mulţi drept un mare talent, Dică a primit iniţial numărul 14, astfel că a trebuit să demonstreze că merită să dobândească tricoul decarului. Fotbalist cu execuţii extrem de fine, cel supranumit „DI CAnio” a intrat rapid în sufletele roş-albaştrilor, dovedindu-se unul dintre cei mai importanţi jucători ai Stelei din ultimul deceniu, un golgeter înnăscut. Mulţi spun că în unele momentele piteşteanul o lăsa mai moale când venea vorba despre faza defensivă însă chiar şi aşa el era vital echipei, fiind convocat în dese rânduri la echipa naţională.

Din punctul meu de vedere, această mutare merită făcută cu atât mai mult cu cât DICĂ ARE NEVOIE DE STEAUA dar mai ales STEAUA ARE NEVOIE DE DICĂ. De când a plecat de la Steaua, Dică nu şi-a găsit locul nicăieri (la Catania a dezamăgit profund mai ales că la prezentarea sa, el a declarat că are ceva din Del Piero; la Iraklis n-a rupt gura târgului; nici la CFR n-a impresionat multă lume, cu excepţia golului marcat în Cupa României contra dinamoviştilor, n-a avut alte realizări măreţe; la Manisaspor nu s-a prea auzit nimic de el). La fel de bine putem spune că nici Steaua nu mai e aceeaşi fără Dică, cel care a lăsat echipa pe locul 2 înainte să plece (Steaua a terminat pe locurile 6, respectiv 4, sezoanele de după plecarea piteşteanului; nici sezonul în curs de desfăşurare nu pare a fi unul prea grozav).

Totodată, de când mijlocaşul ofensiv de 30 de ani a părăsit „Ghencea”, steliştii nu-şi găsesc un număr 10 adevărat. Dayro Moreno a fost o adevărată „ţeapă”, în vreme ce polonezul Grzelak a jucat mai mult la echipa a doua a Stelei decât pentru prima. Actualmente, Cristi Tănase este decarul echipei, atât prin numărul pe care îl poartă pe spate, cât şi prin rolul său pentru echipă.

Aşadar, Dică ar trebui să ajungă din nou la Steaua, însă trebuie să i se dea un răgaz de aşteptare după două sezoane şi jumătate ratate.

Anunțuri
Published in: on Decembrie 24, 2010 at 10:17 am  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2010/12/24/dica-la-steaua-like/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. dica este cal mai bun fotbalist din romania


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: