Si tu, Brutus?


O bomba a explodat in lumea ciclismului! Triplul castigator al Turului Frantei, Alberto Contador, a fost depistat pozitiv cu clembuterol in urma unui test anti-doping. Probele dateaza din 21 iulie 2010, zi de pauza in Turul Frantei, tocmai inainte de ascensiunea de pe Mont Ventoux, atunci cand toata lumea se gandea la o adevarata „finala” pentru tricoul galben intre Alberto Contador si Andy Schleck, insa n-a fost decat un meci amical intre doi prieteni care vorbeau intre ei pe ultimii doi kilometri.

Veste a dat nastere destulor ipoteze. Cea mai handicapata mi se pare cea a cotidianului L’Equipe, care pretinde ca Alberto a folosit transfuzii de sange & bullshit. Nu prea cred aceasta varianta deoarece spaniolul este un ciclist de mare valoare. Nu incerc si nici vreau sa ii iau apararea, nu sunt fan Contador (dimpotriva!), dar raman la ideea ca nu s-ar preta la siretlicuri de acest gen pentru a castiga „le Tour”.

O alta ipoteza ar fi cea ca a unei intoixatii alimentare. Acesta este, defapt, alibiul lui Contador. El a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca acea substanta rezulta dupa ce mancaseo bucata de carne.

Personal, eu cred ca Alberto nu s-a dopat. Daca s-ar fi dopat cu adevarat chiar s-ar fi vazut. Ar fi castigat Turul la o diferenta mai mare de 39 de secunde. Nemaivorbind de faptul ca a fost jalnic pe Mont Ventoux (din punct de vedere ofensiv) si la contra-timpul individual din cadrul penultimei etape.

Anunțuri
Published in: on Octombrie 24, 2010 at 12:03 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2010/10/24/si-tu-brutus/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: