Gura pacatosului adevar graieste. Sau nu?


Pentru a citi in intregime „Jurnal de Mondial”, da click AICI. 100 de pagini despre cele mai intresante momente ale acestui Mondial de fotbal!

Probabil ca numele lui Floyd Landis nu va spune prea multe. Floyd Landis este un fost ciclist, castigator al Turului Frantei in 2006, insa titlul i-a fost retras dupa e a fost testat pozitiv cu testosteron. A cheltuit aproximativ 2 milioane de dolari (o parte din acei bani au fost primti de la fanii sai din intreaga lume) pentru a-si sustine nevinovatia. A fost gasit vinovat iar ceva mai tarziu a admis ca s-a dopat cea mai mare parte a carierei.

Am inceput cu acest pasaj pentru a ne da seama ca nu vorbim despre un monument de credibilitate.

Nu cum multa vreme in urma, in timp de Lance Armstrong pedala in Turul Californiei, Landis a fost protagonistul unui material-soc in Wall Street Journal. Articolul numit „Blood brothers” (Frati de sange) il are in centrul atentiei pe Floyd Landis, cel care povesteste cum a fost invatat sa se dopeze de catre membrii ai echipei US Postal, printre care si Lance Armstrong. Floyd spune ca unul dintre „furnizori” era managerul Johan Bruyneel (actualul manager al Team RadioShack), insa si Lance i-a dat intr-o dimineata anumite substante. Toate aceste intamplari au fost relatate prin e-mail mai multor comisii de ciclism si autoritati antidoping. Ladis ii acuza pe fostii sai colegi, Lance Armstrong si George Hincapie, ca s-ar fi dopat cu EPO si si-ar fi facut transfuzii de sange in 2002 si 2003. Desigur, atat Lance cat si Bruyneel au dezmintit stirea. Pe langa asta, Landis a declarat ca nu mai are probe care sa sustina acuzatiile.

Ce sa credem? Eu sunt de parere ca Floyd Landis n-ar trebui bagat foarte mult in seama si sa luam de bune toate aceste acuzatii, cu atat mai mult cu cat acesta s-a sucit de mai multe ori in timpul vietii. Actualmente, este un om al strazii, se spune ca ar locui in padure, nu mai are o familie. Ba mai mult, a pierdut pana si sustinerea fanilor, atunci cand a admis ca s-a dopat, dupa ce inainte respinsese cu vehementa acest fapt.

Dar totusi, nu cred ca acest nebun ar lansa asemenea acuzatii doar de dragul de a vorbi. Nu iese fum fara foc si pe langa asta, pare supraomenesc sa castigi Turul Frantei de sapte ori la rand fara sa te dopezi si tu macar o data. Tot Landis ne mai spune ca in timp ce era ciclist activ, Lance Armstrong, ajutat si de Johan Bruyneel, ar fi facut unele „donatii” catre UCI, fapt care nu stiu daca e tocmai legal, insa e cert ca nu e moral..

Intr-un articol din New York Times, Ladis mai adauga pe lista acuzatilor si numele altor colegi – Levi Leipheimer, David Zabriskie – pe langa Armstrong si Hincapie. Totusi, presedintele UCI, Pat McQuaid, i-a apararea lui Armstrong si pune la indoiala credibilitatea lui Landis.

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2010/07/26/gura-pacatosului-adevar-graieste-sau-nu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: