Ecuatia s-a terminat


In urma celui mai tensionat campionat din istoria recenta a fotbalului romanesc, iata ca avem o noua campioana, iar aceasta e CFR Cluj. Este al doilea titlu din istoria echipei ardelene. Si in urma cu doi ani au iesit campioni tot pe final, doar ca atunci situatia a fost mai diferita – au avut la un moment dat un avans consistent fata de locul doi, s-au culcat pe ureche, Steaua i-a luat fata, insa pana pe final au reusit sa redreseze situatia si au terminat primii. De aceasta data nicio echipa n-a avut un avans considerabil, am avut parte de tensiune non-stop, atat in partea de sus a clasamentului, cat si jos, unde batalia pentru evitarea retrogradarii a fost mai crancena ca niciodata.

Ca si in alti ani, au fost destule speculatii, in special pe final. Multa lume contesta veridicitatea unor rezultate ale Clujului. Meciurile cu Unirea Alba-Iulia, Universitatea Craiova si International Curtea-de-Arges au fost suspectate de unii si de altii. Daca e sa ma intrebati pe mine, consider ca e irelevant acum sa pui sub lupa unele faze/meciuri, acum ca s-a terminat „ecuatia” si stim valoarea „necunoscutei” (campioana = CFR Cluj). Daca la primele meciuri chiar refuz sa cred ca s-ar fi „intervenit” in vreun fel anume (sa fim seriosi, am mai vazut reveniri in fotbal; chiar daca la Drobeta Turnu Severin am intalnit o Universitate Craiova cu doua fete TOTAL diferite), partida cu Internationalul nu prea o pot apara, se vede clar ca jucatorii imprumutati de CFR Cluj inaintea sezonului la International au simpatizat cu cei de care apartin. Poate or fi crezand ca se vor intoarce in Gruia ca niste eroi, punand umarul la triumful Clujului. Poate chiar asa va fi.

Ceea ce vreau sa zic e ca toate aceste declaratii prin care oameni ca domnul Marian Iancu incearca sa arunce cu noroi in marsul triumfal al CFR-ului, sunt nule, nu merita luate in seama. La urma urmei toti trebuie sa cadem de acord asupra ideii ca ardelenii au avut cel mai bun lot, ardelenii au avut cei mai buni (sau macar cei mai inspirati) antrenori si aceiasi ardeleni au stiut gestiona cel mai bine acest final de retur. E drept ca si superstitiile au fost cu ei, stiindu-se ca echipele care „ierneaza” pe primul loc sau sunt lideri in noaptea de Inviere, au cele mai mari sanse de a castiga titlul la finele sezonului. Daca stam sa ne gandim, a fost doar alte surse de presiune pe umerii clujenilor. Si daca e sa continuam pe linia superstitiilor, s-au cam adeverit, chiar au iesit campioni.

Published in: on Mai 31, 2010 at 12:07 am  Comments (1)  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2010/05/31/ecuatia-s-a-terminat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Desi sunt un fan al Stelei trebuie sa recunosc ca CFR-ul merita sa castige titlul asta.Parerea mea e ca nu ar fi trebuit sa aranjeze meciul cu International ptc. sa fim seriosi..valoarea lor e cu mult mai mare decat cea a jucatorilor lui International si ar fi castigat si asa la pas.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: