Profil de fotbalist: Nicolae Dobrin [R.I.P.]


NICOLAE DOBRIN

26.08.1947 – 26.10.2007

Despre Nicolae Dobrin se spune ca ar fi poate cel mai bun fotbalist roman al tuturor timpurilor, la bataie cu un alt mare geniu, Gica Hagi. Este recunoscut ca un mare talent al fotbalului romanesc, un maestru al driblingurilor si un geniu al paselor. Din pacate, „Gascanul” a plecat dintre noi in 2007, rapus de cancer.

S-a nascut la Pitesti, judetul Arges. Este un model pentru tanara generatie nu doar datorita calitatilor sale inconfundabile, cat mai ales datorita fidelitatii sale pentru echipa din orasul sau natal, pentru care a evoluat 21 de sezoane. A debutat in Divizia A la varsta de 14 ani, cand de-abia i se uscase tusul de pe buletin, dovedind calitati fotbalistice veritabile. Talentul sau a fost observat si de mai marii celor de la Real Madrid, condus la acea vreme de icoana clubului, Santiago Bernabeu. Din pacate, Dobrin nu a mai ajuns in Capitala Spaniei, deoarece, gurile rele spun ca pe fir s-a bagat tocmai Nicolae Ceausescu.

Au mai fost si alte momente interesante in cariera „Gascanului”, cum ar fi Campionatul Mondial din Mexic, 1970. Acolo, desi a fost convocat si era in forma buna, Dobrin nu a evoluat niciun minut din cauza unui conflict cu mai marii federatiei din acea perioada. Lumea se intreaba si acum in ce a constat disputa, deoarece echipa noastra avea mare nevoie de un geniu de talia „Gascanului” pentru a ne califica din faza grupelor.

Palmares:

  • 2 titluri cu FC Arges
  • a primit de 3 ori premiul de „Cel mai bun fotbalist al anului in Romania”
  • 25 de meciuri in cupele europene / 8 goluri
  • 48 de meciuri la nationala / 6 goluri
  • 409 meciuri in Divizia A / 111 goluri

surse: sportpedia, gsp.ro

Anunțuri
Published in: on Noiembrie 15, 2009 at 2:18 pm  Comments (3)  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2009/11/15/profil-de-fotbalist-nicolae-dobrin-r-i-p/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Mutu e mai bun :))

  2. Seamana din anumite puncte de vedere, dar eu zic ca nu rasare. 😛 Au evoluat in generatii diferite, mi-e greu sa ii compar. Dobrin era un geniu al paselor, driblingurilor etc.; celalalt exceleaza la capitolul „executii” (loburi, faze fixe, suturi)… Totusi, de mutu nu prea s-a interesat Real Madrid (poate de Chivu) :D.

  3. Dragă prietene,încearcă să mă contactezi la adresa de email. Despre lucrările mele pe net mă poţi găsi pe site-ul http://www.titkitaka.ro , la rubrica SPECIAl ( vezi primele trei ediţii ale Campionatelor Europene de Fotbal )


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: