Joaca de „pitzi”


Victor Piturca e un antrenor bun. Adrian Mititelu si-l doreste in „Banie” sa ii antreneze pe pustanii Universitatii. Dar cu Pitzi nu e ca si cu altii. Nu ii poti da un telefon in toiul noptii sa il intrebi „Ba, baiatule, vii la echipa mea? Obiectiv – primele trei locuri. Faci asta, ai juma’ de milion de ieuro. Iti dau si un telefon, din partea casei; sa nu-l tii pe „sailãnt” in pauze, poate primesti ceva indicatii ceresti, vezi-Doamne”. Nu! Cu Piturca nu te joci, pentru ca… pur si simplu, cu el nu e de glumit.

Ca si cum ai fi adolescent si iti place o fata. Nu te duci la ea sa o intrebi „Auzi, vrei sa fii gagica mea?”. Trebuie sa te porti ca un gentleman cu fetele, sa le impresionezi in mod placut (in majoritatea cazurilor, exista exceptii) iar daca e sa fie, devine prietena ta. Tot asa e si cu Piturca si cu mai multi antrenori. Trebuie sa te comporti frumosi cu ei. Ii plimbi prin parc, ii servesti cu o apa plata cu lamaie ca doar asta e moda. Ei probabil iti vor spune „Frumos ca m-ai chemat la plimbare in parc, nu!? Oxigenarea creierului e importanta, mai ales ca acum cat am fost selectioner am stat mult in Bucuresti, nu!? Cea mai poluata capitala a Europei… O iesire in parc, la aer curat face bine, nu!?”.

Probabil ca alti antrenori, fosti selectioneri si ei, ar fi acceptat si ei propunerea de plimbare in parc spunand „Multumesc, domn’ Mititelu. Bine ca nu m-ai chemat in padure ca acolo nu veneam. Poate tu veneai, esti oltean, deci esti fiinta umana pentru ca esti om, esti curajos. Eu sunt constanetean, sunt obisnuit cu marea, nu cu padurea… Cum zic, dar daca ti-e frica de lup nu intri in padure, nu?”.

Piturca e oltean, toata lumea o stie. S-a nascut la Craiova, a jucat pentru Universitatea dar s-a remarcat la Steaua „unde a castigat Cupa Campionilor Ieuropeni in obzãshishasã la Seviia, zic eu” cum ar spune nea Imi Ienei.

Presa romana scrie despre venirea lui Piturca la Universitatea Craiova. Nu a acceptat, dar nici nu pare sa refuze. Dribleaza sentimentele lui Mititelu. Nu se stie pana cand, dar personal, as dori sa vina, in ciuda partidei de la Euro 2008 contra Olandei, in ciuda campaniei pentru Cupa Mondiala 2010. Sa ne uitam si la partea plina a paharului, a calificat Romania la ultimele 2 turnee finale. In ciuda orgoliului…

Si, cine stie, odata cu Piturca, poate il vedem si pe Cocis, nu!? 😀

Pentru a downloada „Le Tour ’09”, cartea Turului Frantei, dati click AICI. 32 de pagini de opinii scrise inaintea, in timpul si dupa Turul Frantei. Deasemenea, cartea in varianta electronica mai cuprinde poze color cu cei mai buni rutieri din acest an si multe altele!

Reclame
Published in: on august 18, 2009 at 7:49 am  Comments (2)  
Tags: , , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2009/08/18/joaca-de-pitzi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. A semnat pana la urma?

  2. Zicea ca se mai gandeste dupa aceasta etapa. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: