Overview Lituania 0-1 Romania


Bravo, Razvan! Dar…

Spuneam eu ca Razvan va urmari jocul echipei, sa atace cat mai mult, pe placul suporterilor, rezultatul contand prea putin. Pana la marcarea golului lui Marica, unicul al partidei, posesia era una covarsitoare, in posesia noastra. Asa cum visam cu totii. Atacam, aveam mingea mereu, total diferit fara de era precedenta. A venit si golul. Gol frumos, marca Marica. Ce s-a intamplat dupa? O scadere alarmanta a posesiei, care ajunsese chiar si la 48% – 52%, tot in favoarea noastra. Multe momente in care eram sufocati in propriul careu de pressing-ul ucigas al lituanienilor. Victoria noastra a stat la mijlocul terenului, acolo unde Mara a fost decisiv, si la gol, dar si in general, in jocul „tricolorilor”. Chiar si Tanase a jucat bine, chiar si Apostol, care si-a spart capul in minutul 13. Pe final a mai intrat si Mihai Roman, care a debutat la nationala, si care a parut a fi o „achizitie” benefica pentru nationala Romaniei. Totodata, am vazut multe fete noi – Sapunaru (care desi nu e tocmai strain cu „nationala”, dar totusi, a jucat multumitor, a blocat atacurile lituanienilor), Apostol (o evolutie multumitoare, prezent in joc), Ghioane (care a reredebutat, s-a vazut calitate in jocul sau, e cu 10 clase peste Cocis), Danciulescu (n-a avut o seara prea grozava, a avut ocazii, dar le-a ratat, pe unele chiar inadmisibil) – toti acestia avand aproape aceleasi emotii ca Razvan, la randu-i un debutant.

Un alt criteriu pe care l-am observat a fost stadionul – unul micut, cam de talia celui de la Urziceni, cam de 5.000 de locuri – despre care as avea de comentat. Probabil ca lituanienii, vazand in meciul tur, de la Cluj, stadionul de UCL pe care il are echipa lui Muresan, au crezut ca nationala Romaniei nu e obisnuita sa evolueze pe stadioane cu capacitate mica si au ales ca meciul sa se dispute pe acel stadion. Ei bine, nu au aflat ca la noi in lot, Apostol evolueaza la o echipa ce reprezinta un oras de sub 10.000 de locuitori, pe un stadion evident, mai mic. La fel si in cazul lui Coman si Roman, care la Brasov nu prea vine lumea, au o parte buna din stadion goala pentru o reclama (ma rog…). Mara, la fel, a jucat vreme buna la Urziceni etc.

Caseta tehnica ( – foarte slab ; * – slab ; ** – bun ; *** – foarte bun ; **** – excelent)

Romania: Coman ** – Sapunaru ** , Chivu *** , Radoi ** , Rat ** – Mara *** (Roman **) , Apostol ** , Ghioane ** ( Lazar) , Tanase ** – Marica *** , Danciulescu **.

Lituania: Karcemarskas * , Semberas **, Skerla * , Stankevicius ** , Zaliukas * , Cesnauskis * , Klimavacius * (Luksys *), Sernas ** , Kalonas * (Mikoliunas *), Pilibaitis ** (Dedura) , Danilevicius * .

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2009/06/06/overview-lituania-0-1-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: