Finala UCL: Team Messi – Team Ronaldo


Unii considera ca finala acestei editii de UEFA Champions League (UCL) este Barcelona – Manchester United. Eu cred ca unica lupta din teren se va da intre Team Messi si Team Ronaldo, doua genii moderne ale sportului rege, coparabili cu alti clasici ai fotbalului precum Maradona, Platini, Zidane, Hagi, Rossi, Carlton, Pele si multi multi altii.

Omenirea a avut multa rabdare pana sa vada acest duel, deoarece acesti 2 jucatori nu s-au mai intalnit in vreo disputa oficiala fata in fata. Soarta nu le-a mai permis sa isi masoare fortele, isa iata ca pe data de 27 mai 2009, pe stadionul „Olimpico” din Roma se vor alinia toti astrii timp de cel putin 90 de minute si vom avea raspunsul la intrebarea „Care este mai bun intre Messi si Ronaldo?”, dupa ani buni de banuieli si simpatii.

Cine sunt defapt Leonel Messi si Cristiano Ronaldo? Argentinianul este un idol al zeilor, un urmas al marilor fotbalisti, iar acum evolueaza la Barcelona, echipa la care a mai evoluat si Maradona, echivalentul lui Messi in anii ’80.

Ronaldo. Cristiano Ronaldo este legenda fotbalului de azi. Orice pusti il are ca idol, nimeni nu ii poate contesta talentul sau urias, nemaivazut in ultima vreme la alti fotbalisti.

Dupa cum spuneam, e greu sa faci comparatii intre acesti 2 superfotbalisti. Cei ce tin cu Barcelona vor spune fara ezitare ca Messi e cel mai bun. Cei ce tin cu Manchester United vor spune fara ezitare ca Ronaldo e cel mai bun. Restul ar ezita.

Messi e,intradevar, un magician al balonului, un savant care a studiat „legile sferei” pentru a ajunge unde este azi. Cristiano Ronaldo este fara doar si paote un artist al fotbalului, indeplinind cam toate calitatile posibile pentru un geniu al fotbalului. Daca Leo Messi are drept calitate principala viteaza, urmata de dribling halucinant si o tehnica a sutului excelent pusa la punct, lusitanul este genul fotbalistului complet, atletic, l-am vazut inscriind cu orice parte a corpului cu care se poate marca si din absolut toate posturile si pozitiile – lovitura libera de la distanta/ din apropiere, foarfeca, sut de la distanta, lob sau lovitura cu capul.

Ambii fotbalisti sunt uriasi prin valoarea lor si, de-a dreptul ucigasi, necrutatori prin excutiile de care sunt capabili. Sunt doi jucatori pe care ii recunosti pe teren daca ar purta mastri, unul e incomensurabil, iar celalalt e aproape perfect, unul e lunetist, altul e bombardier. Excelenta e cuvantul de ordine in evolutiile lor: Leo Messi e pur si simplu fenomenal, impunator, spectaculos; Cristiano Ronaldo este imperial, unic si chiar… socant!

Delicatetea si rafinamentul lor ar putea decide soarta finalei UCL, un lob sau un calcai nu cred ca ar mira pe nimeni, poate doar ar incanta. Deci, un duel intre unitatile de masura ale valorii in fotbalul zilelor noastre, intre doi recprezentanti ai fotbalului galatic, stelar. UN DUEL AL AURULUI VIU!

FINALA UCL - TEAM RONALDO Vs TEAM MESSI2

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2009/05/26/finala-ucl-team-messi-team-ronaldo/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. […] Finala UCL: Team Messi vs Team Ronaldo – https://pedigree77.wordpress.com/2009/05/26/finala-ucl-team-messi-team-ronaldo/ Un preview facut de mine inaintea finalei UEFA Champions League din sezonul 2008-09 in care s-au infruntat cele mai puternice echipe ale Europei, cu cele mai mari stele pe teren: Barcelona – Man Utd. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: