Punct si de la capat.


Din cate se pare, Victor Piturca nu mai este selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei. Se pare ca toate acatistele celor anti-Piti au dat roade. Ok, a plecat. Dar cine ii va fi succesorul? Ce schimbari in lot se vor face? Dar tacticile, cat vor fi de imbunatatite fata de cele ale lui Piturca? As dori sa vad cum va arata peste un an nationala, condusa de un expert in fotbal, nici tanar, dar nici batran, cu o echipa formata 75% din Liga I, un cmapionat puternic in acele vremuri, iar restul de la echipe de clasa, gen Real Madrid, FC Liverpool sau AC Milan, aplicnad un „Bradulet” (3-2-3-1-1) cu apetit ofensiv etc., dar nu le putem avea chiar pe toate.

Grija numirii noului selectioner a cazut pe umerii lui Ionut Lupescu, cel care a facut un portret scurt al selectionerului ideal: „ieftin”, si care a mai spus ca printre favoritii principali se noteaza Ioan Andone si Razvan Lucescu. Sincer, din punct de vedere propriu si personal, Ando e mai valoros ca Razvan, „Falcosul” a lasat ceva in urma oriunde a fost – la FC Bihor a promovat niste jucatori care in final au ajuns sa faca pasul la Divizia A prin calitatea jocului; la Sportul Stundetesc a implementat spiritul jocului nebun, anti-defensiv, foarte placut ochiului; la Dinamo a lasat in urma 2 titluri, ultima oara plecand in suturile lui Giovanni Becali; iar la CFR Cluj a promovat fotbalul latino, termenul de „joga bonito” aducand un nou titlu  Provinciei dupa vreo 17 ani.

Revenind la despartirea de Victor Piturca, acest moment poate constitui un soc pentru nationala, iar acest soc nu poate fi decat de doua feluri: benefic sau „cancerigen”. Probabil ca 70% din instalarile de antrenori aduc un beneficiu echipei, ce-i drept, pe termen sucrt, din punct de vedere al rezultatelor, nu neaparat si al jocului.

Ramane de vazut cine va fi noul selectioner, ce plusuri va aduce, dar mai ales, ce minusuri a lasat la nationala plecarea lui Piturca.

Anunțuri

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2009/04/09/punct-si-de-la-capat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: