Rest in Peace, „Pasarila”!


Prea multe n-ar fi de spus, cu totii stim tragedia handbalistului roman ucis in Ungaria. Ceea ce ar fi insa de notat e ce s-a intamplat dupa moartea lui Cozma: in orasul Veszprem, unde activa handbalistul, s-au strans mii de suporteri ai echipei (si nu numai) pentru a apride o lumanare in memoria celui care a fost Marian Cozma. In orasul rival clubului Veszprem, Szeged, s-au strans alte cateva sute (sau poate, mii) de suflete tot in memoria lui „Pasarila”. Tot de apreciat ar fi faptul ca tatal lui Marian le-a multumit celor care au fost cu el in momentele grele, si chiar a sarutat certificatul conform caruia, Marian Cozma este cetatean de onoare al orasului Veszprem

.

Din pacate, Cozma n-a fost singura victima a rromilor maghiari, croatul Pesic, respectiv sarbul Sesum au fost grav raniti– croatul a fost astazi operat la ochi, in timp ce sarbul si-a pierdut un rinichi in urma altercatiei. Din cele speculate in presa, tatal sarbului, un om „bazat” in tara sa, va trimite o ofensiva in Ungaria pentru a prinde sobolanii. Ramane de vazut ce va face… De apreciat ar fi manile de ajutor oferite de catre Szeged, Tatabanya (ambele Ungaria) si Barcelona, echipe care vor sa imprumute cate un jucator clublui Veszprem care nu mai poate conta pe serviciile a 3 jucatori de baza… In memoria lui Marian Cozma, numarul 8 se va retrage de la Veszprem.

Revenind la omagiile aduse de unguri… Ia sa ne punem in situatia lor. Un sportiv ungur, sa zicem ca tot handbalist, care activeaza in Romania. Intr-o seara, merge intr-un club… In urma unei altercatii iscate din nimic, este ucis, de niste (r)romani. Ia sa ne gandim, oare cati dintre noi, romanii, ar fi mers sa aprinda o lumanare in memoria sportivului? Oare parintii ungurului ar uita nationalitatea celor care i-au ucis fiul, ba chiar sa le multumeasca pentru sprijinul oferit in momentele grele?

O intrebare la care poate nu vom gasi niciodata raspunsul… Inca o dovada ca ungurii au caracter, ca vrem sau nu sa o recunoastem. Desi unul de-ai lor a ucis un suflet, alte cateva mii au aprins lumanari.

Dumnezeu sa te odihneasca, Marian Cozma!

Marian Cozma
RiP, Marian Cozma
Reclame
Published in: on februarie 10, 2009 at 8:33 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://pedigree77.wordpress.com/2009/02/10/rest-in-peace-pasarila/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: